28. marts, piektdiena, plkst. 18.00-23.00
Barents, Smilšu iela 3
Brangas dzīres četrās kārtās Barentā ar iespēju šampanieša tubrālības sadzert ar visām festivāla superzvaigznēm - vīndariem, zemniekiem, Šampaņas namu īpašniekiem un vēstnešiem! Nepalaidiet garām!
€229, vietu skaits ierobežots
Bring me Champagne when I’m thirsty! Lielās Šampaņas dzīres | powered by Lexus Riga Airport
Lielās Šampaņas dzīres notiek ar Riga Wine & Champagne partnera – Lexus Riga Airport – atbalstu!
Lielās Šampaņas dzīres būs neaizmirstams ar šampanieti piesūcināts vakars, kurā brīvi varēsiet vaigā sastapt un šampanieša tubrālības sadzert ar festivāla superstāriem – vīndariem, zemniekiem, Šampaņas namu īpašniekiem, vēstnešiem un vīnziņiem, šampanieša draugiem, mīlniecēm un mīlniekiem!
Pirmkārt, vīndari, pagrabmeistari, īpašnieki un vēstnieki šajās vakariņās paši prezentēs, stāstīs un salies savus rūpīgi izmeklētos un īpaši uz Rīgu vestos šampaniešus!
Otrkārt, ar saviem stāstiem Jūs izklaidēs gan Pīters Liems, gan festivāla dibinātājs Aigars Nords, gan citi gudrinieki un šarmētāji, Mārtiņu Pīlēnu, vienu no zemnieku šampaniešu kustības aizsācējiem Latvijā, ieskaitot!
Treškārt, kā jau dzīrēs ierasts, vakara turpinājumam līdzi ņemiet arī sava kolekcijas šampaniešus, lai cienātos, zīmētos, dalītos!
Kas būs īpašie viesi - vīndari?!
Žanbatists Žofruā (Jean-Baptiste Geoffroy), šampaniešu nama Champagne Geoffroy īpašnieks un vīndaris. Viens no vadošajiem Šampaņas zemniekiem, kurš saimnieko Cumières jeb Šampaņas Marnes ielejas premier cru jeb pirmās raudzes ciema vīna dārzos. Savus izcilos šampaniešus, kuri vairākkārt izpelnījušies zelta un sudraba medaļas Gada vīns konkursā, Žofruā brūvē no nieka 14 hektāriem vīnogulāju. Champagne Geoffroy pārstāvis Latvijā: Baltic XL
Benuā Tarlāns (Benoit Tarlant), šampaniešu nama Champagne Tarlant līdzīpašnieks un vīndaris, kura ģimene Šampaņā šiverē kopš 17.gadsimta. Benuā un viņa māsas Melānijas pārraudzībā ir 14 hektāri, kuros top spilgti Šampaņas un Marnes ielejas vēstneši, šampanieši, kas izturēti ozolā, amforās, un vienmēr izcēlušies ar savu individualitāti. Champagne Tarlant pārstāvis Latvijā: Barents Wine Collectors
Žanemanuēls Bonērs (Jean-Emmanuel Bonnaire), Šampaņas šardonē apakšreģiona Côte des Blancs superzvaigzne, kurš ar panākumiem savas ģimenes Champagne Bonnaire šampaniešus brūvē Krāmanas (Cramant) un citos pirmās un augstākas raudzes vīna dārzos. Champagne Bonnaire pārstāvis Latvijā: Vieta
Tibo Brokārs (Thibaud Brocard), Kotdebāras reģiona Šampaņā uzlecošā zvaigzne, kura brūvētie Champagne Pierre Brocard šampanieši (vienas desmitgades laikā, starp citu, kopš Tibo nopietni ķēries klāt ģimenes saimniecībai) kļuvuši par vieniem no aizraujošākajiem pino nuār vīnogas vēstnešiem reģionā. Champagne Pierre Brocard pārstāvis Latvijā: Truff le Pig.
Emanuēls Brošē (Emmanuel Brochet), Šampaņas vienradzis, kurš savus izslavētos šampaniešus (Champagne Emmanuel Brochet) brūvē no nieka divarpus hektāriem. Brošē savus šampaniešus Rīgā uzticējis prezentēt Mārtiņam Pīlēnam, vienam no zemnieku šampaniešu buma aizsācējiem Latvijā, kā arī Brošē importētājam Austrijā (bubblebistrot.com).
Ontuāns Bourē (Antoine Bouret) ģimenes vīna darītavā Champagne Pertois Lebrun Ontuāns kopā ar brāli Klementu pārstāv jau piekto īpašnieku paaudzi. Pertois Lebrun piedāvā spilgtus Côte des Blancs šampaniešus, kurus ģimene darina no nepilniem desmit hektāriem labākajos augstākās un pirmās raudzes ciemu vīna dārzos. Champagne Pertois Lebrun pārstāvis Latvijā: Noble Wine
Marīkristīne Oselāna (Marie-Christine Osselin), pasaules ietekmīgākā un atpazīstamākā šampaniešu zīmola Moët & Chandon, kas dibināts jau 18. gadsimtā, vēstnese. Moët & Chandon pārstāvis Latvijā: Prike Latvia
Uh, un tas nav viss! Viesu sarakstu papildināsim, kā arī drīz publicēsim šampaniešus, kurus viesi dāsni servēs Lielajās Šampaņas dzīrēs!
Menu: Barents šefpavāra Artūra Trinkuna četru kārtu ēdienkarte – izziņosim drīzumā!
Par Pīteru Liemu: Riga Wine & Champagne viesis un draugs kopš festivāla izveidošanas 2012. gadā. Liems izveidojis pasaules, iespējams, izsmeļošāko šampanieša ceļvedi champagneguide.net, publicējies visos prestižākajos vīna izdevumos, kā arī izdevis, iespējams, visu laiku labāko grāmatu par šampaniešiem: Champagne: The essential guide to the Wines, Producers, and Terroirs of the Iconic Region (2017). Grāmata izpelnījusies nedalītu kritiķu un šampaniešmīļu atzinību: James Beard Foundation Cookbook Award (2018), André Simon Drink Book Award Winner (2017), International Association of Culinary Professionals Cookbook Award for “Wine, Beer & Spirits” (2018). Spītējot tirgus likumiem, Pīters izdevis arī grāmatu par vīnu pasaules dinozauru — heresu. Kopā ar Daniel Johnnes dibinājis La Fête du Champagne, nozīmīgāko šampanieša festivālu ASV. Pīters ir aktīvs niršanas piekritējs! www.peterliem.com
Par Barentu: viens no vadošajiem Rīgas fine-dining restorāniem – konkursā Baltic Wine & Drinks Awards in association with Liebherr restorāns ieguvis augstāko žūrijas vērtējumu jeb trīs zvaigznes par izcilu vīnu un dzērienu karti!
*Bring me Champagne when I’m thirsty! … Champagne And Reefer - Song by Muddy Waters and The Rolling Stones (1981)