29. marts, sestdiena, plkst. 12.00-15.00
Hanzas Perons
Latvijas šefpavāru gardumu un šampanieša “precināšanas” simpozijs, kurā starptautiskas žūrijas un šampaniešmīļu kompānijā noskaidrosim aizraujošākos šampanieša un gastronomijas pārīšus.
€99, vietu skaits ierobežots
Kas tas ir?
Latvijas šefpavāru gardumu un šampanieša “precināšanas” simpozijs, kurā starptautiskas žūrijas un šampaniešmīļu kompānijā noskaidrosim aizraujošākos šampanieša un gastronomijas pārīšus Latvijā.
Ideja?
Simpozija ideja ir veicināt šampanieša izzināšanas kultūru Latvijā, izceļot šampanieša lomu gastronomijā Latvijā. Vēlamies, lai Chefs + Champagne gan šogad, gan turpmāk būtu kā simboliska gadagrāmata, kurā atspoguļota laikmetīgās Latvijas izpratne par šampanieša lomu gastronomijā.
Kas jādara Jums?
Šefpavārus aicināsim prezentēties kopā ar vīnziņiem, piedāvājot ēdiena un šampanieša pāri, kurā izteikti nolasāma šampanieša un gastronomijas saderība. Citiem vārdiem, Hanzas Perona ātrija zālē ceremonijmeistara Valda Meldera vadībā katrs šefs kopā ar vīnzini īsi noprezentēs savu ēdienu un šampanieti.
Jums atliks tikai mieloties, uzdzert šampanieti un balsot par savu favorītu un skatītāju simpātiju!
Kādus ēdienus varam sagaidīt?
Šampanietis ir visuniversālākais gastronomijas precinieks, tādēļ šefiem esam devuši uzdevumu ļauties ļauties fantāzijai – lai servē visu no no austerēm līdz popkornam, no tartara līdz fish & chips, no kaviāra līdz kūpinājumiem, no sviestā izcepināta zandarta līdz asiņainam steikam, no Parmiggiano-Reggiano līdz gogelmogelim (saboyan) un pankūkām ar ikriem! Skatīsimies, kas no tā sanāks!
Kuri restorāni piedalīsies?
Tikai ielūgtie restorāni, kuriem, mūsuprāt, ir šampanieša (un vīna) piesūcināta aura!
Barents: Artūrs Trinkuns & Ņikita Zaičenkovs, B7: Valters Zirdziņš, Buržujs: Gaitis Burba, Le Dome: Ronalds Striguns un Viktorija Luca, Kest: Māris Jansons un Ingūna Majore, Pavāru Māja: Ēriks Dreibants un Juris Semjonovs, Riviera: Ivars Kalniņš un Jevgēņijs Liskins, Snatch, Truff le Pig: Marts Augusts & Co., Vieta: Arnis Kalvišķis un Jānis Volkinšteins, Monterosso.
Kas būs žūrijā?
Pīters Liems (ASV, champagneguide.net), Aigars Nords (Riga Wine & Champagne), Maksims Čekots (Max Chekot Kitchen), Mārtiņš Pīlēns (bubblebistrot.com), Raimonds Tomsons (Pasaules čempions vīnzinībās), Santa Miķelsone (kulinārijas entuziaste), Marina Dianova (žurnāliste), Ina Poliscenko (viena no Latvijas atzītākajām pavārēm), Arūnas Starkus (Vynoklubas, Lietuva).