What is thing called Chablis? Šablis briedumā Rīgā!

Event image

What is thing called Chablis? Šablis briedumā Rīgā!

24. novembris, svētdiena, plkst. 14.00-19.00

Rīgā! Vietu ziņosim!

Festivāla noslēdzošajās vakariņās virkni izcilu šablī baudīsim gan briedumā, gan jaunībā. Sāksim ar leģendārā Daniel-Etienne Defaix dārzu un ražas gadu mini-izlasi briedumā, turpināsim ar Jūsu pašu gādātiem šablī izcilniekiem.

EUR 129, vietu skaits limitēts. Lūgums vietu rezervēt, rakstot aira.leite@necom.lv

What is this thing called Chablis? Šablis briedumā Rīgā!

 

Šablis briedumā notiek ar Riga Wine & Champagne partnera – Rietumu Bankas – atbalstu!


Šardonē pasaulē šablī ir vienpatis, kuram nav līdzinieku. Vēsā klimatā, pārakmeņotu austerčaulu augsnēs, tērauda tvertnēs (un krietni biežāk, nekā stādaties priekšā - arī ozola mučelēs) izlolots, šablī ir aukstasinīgi atturīgs ar dzelžainu mineralitāti, krīta un jūras niansēm piesūcināts indivīds, kas nepavisam nelīdzinās savām Burgundijas māsīcām. Šablī negaršo ne pēc apaļīgās merso, ne stiegrainās piliņī. Šablī nepiemīt arī jauna ozola mučelēs lutināto Jaunās pasaules šardonē vaibsti, un nav nekā kopīga ar saulē pietvīkušiem Vecās pasaules šardonē. Varētu pat teikt, ka raksturā šablī daudz tuvāks ir savam ziemeļu kaimiņam šampanietim, piemēram, nobriedušam Blanc de Blancs jeb simtprocentīgam šardonē šampanietim. Saderam?


Kas:

 

Festivāla noslēdzošajās vakariņās virkni izcilu šablī baudīsim gan briedumā, gan jaunībā. Sāksim ar leģendārā Daniel-Etienne Defaix dārzu un ražas gadu mini-izlasi briedumā, turpināsim ar Jūsu pašu gādātiem šablī izcilniekiem.

 

Vakara pirmajā daļā:

 

Pārītis Daniel-Etienne Defaix šablī dārzu un ražas gadu

 

Šefs & Menu:

 

Ziņosim!

 

Kas jāņem līdz:

 

Pudele laba Chablis (esiet tik laipni, saskaņojiet ar mums), lai pašam (ai), ko baudīt, un ir, ar ko citus pacienāt.

Pieraksties jaunumiem!